FI*Siniidan Miraculous Mystic Mayhem Maker ( “Uffe”)

Voor ons Uffe

Kleur : rood smoke met wit

geboren : 8-1-2021

stamboom

GSD IV N/N ( middels DNA onderzoek vastgesteld)

PK def N/N ( middels DNA onderzoek vastgesteld)

Al 2 jaar op zoek naar een nieuwe kater. En dat bleek niet eenvoudig. Of de lijnen waren voor ons niet interessant of de totale inbreeding dermate hoog dat ik bedankte. Bij een fokker met mooie, oude lijnen een verzoek gedaan voor een katertje, maar daar werden de poezen maar niet krols. Het duurde mij te lang. Voor onze jongere poezen had ik een nieuwe kater nodig! Een buitendekking halen is mooi en gelukkig ook bij bevriende fokkers mogelijk, maar toch…

Via een bevriende fokker werd ik geattendeerd op het nestje waar Uffe uit komt. In eerste instantie heb ik gereageerd op zijn broertje : zwart zilver gemarmerd zonder wit. Maar hem wilde de fokker zelf houden. Zij hoopte wel dat Uffe de fok in zou gaan en gunde hem ook aan ons. Maar ja, rood…..dat was niet waar ik naar op zoek was. Alweer niet, hahaha….Onze Sunna komt ook uit Finland en in 2007 waren we ook op zoek naar zwart/blauw gestreept of gemarmerd …..en kwamen met een hele mooie, rooie , lieve dame thuis. Na er toch wel enkele weken over nagedacht te hebben en steeds meer verliefd te worden op dit mooie , rode manneke ( een koppie om te zoenen!) besloten we toch voor Uffe te gaan.

En wat een ontzettend lief kereltje is hij. Een geweldig makkelijk en lief karakter. Zo toegankelijk en hij vindt alles goed. In de groep werd hij in no-time geaccepteerd en inmiddels is hij dikke vriendjes met Neyfje die 3 weekjes jonger is. Samen rennen en spelen ze en ze zoeken elkaar constant op.

Wij zijn Elli Kaukiainen enorm dankbaar voor haar vertrouwen en de steun bij het ophalen van Uffe. Dat was een heel avontuur waarbij ik ( Yvonne) het land niet in mocht en mijn paspoort moest inleveren vanwege aangescherpte maatregelen in verband met Corona. Dankzij de hulp van Elli en een begripvolle “bewaker” van het vliegveld kreeg ik midden in de nacht alsnog de hulp die zo hard nodig was om Uffe in ontvangst te kunnen nemen. Elli bracht hem om 5.00 uur naar het vliegveld en om 7.00 uur vlogen we naar huis. Thuis kroop hij , na zijn buikje vol gegeten te hebben met tonijn, direct tegen mij aan in bed en konden we samen bijkomen van onze avonturen.

Foto’s van Uffe tussen de 4-7 maanden

Uffe voordat hij bij ons kwam wonen.

Uffe met zijn broertje en zusje <3